Kan du ikke se videoen, skyldes det fravalg af statistik-cookies. Du kan ændre indstilling for tilladelse til statitik-cookies her.

Procesoptimering hos Topsil GlobalWafers A/S

 

Vi har leveret en robotcelle, der håndterer emner ved 2 Kardex lagerautomater med en samlet kapacitet på over 1000 emner. Lagerstyringen sker gennem QRS software, der kommunikerer til ekstern software i resten af virksomheden. 

Vores kunde, Topsil GobalWafers A/S, har fokus på automatisering og procesoptimering, og valgte i den forbindelse at kontakte os med henblik på at investere i en robotcelle.

Den robotautomatiserede løsning, vi har leveret til dem, reducerer blandt andet manuelt arbejde i produktionen, og har en positiv indvirkning på arbejdsmiljøet, idet medarbejderne ikke skal flytte på siliciumemnerne manuelt.

Robotcellen består af en 120 kg KUKA robot, en specialudviklet QRS servogriber til håndtering af siliciumemnerne, der varierer fra 100-400 mm i længden til 100–200 mm i diameteren og med en vægt op til  +30 kg, QR-scanner, special software og sikkerhedsafskærmning med lysgitter monteret for nem adgang til cellen.

Du kan se robotcellen i aktion i videoen

Robotcellens cyklus

Operatøren placerer vognene med siliciumemnerne i dockingstationen og starter robotten.
Robotten scanner herefter vognene således at emnernes placering, diameter og længde defineres. Når robotten har identificeret de rette mål, griber den emnet og scanner QR koden ved hjælp af QR-scanneren.

Robotten laver derefter et opslag til en SQL server, og finder de unikke emnedata tilknyttet QR-koden. Derefter bliver emnet placeret i Kardex lagerautomaten på den optimale placering i forhold til pladsoptimering.

Når et emne skal hentes fra Kardex lagerautomaterne, scanner robotten SQL ordrelisten, finder de respektive emner i Kardex og placerer dem på udvogne. Gennem databasen kan der tilføjes en kode til emnet. Koden hjælper produktionsmedarbejderne ved emnets videre håndtering, og graveres automatisk i cellen inden emnet aflades på vognen.

CVR 28686420

Damsbovej 19
DK-5492 Vissenbjerg

QRS A/S

Tlf.: 7022 1005
E-mail: info@qrs.dk

Følg vores

sociale medier