Kan du ikke se videoen, skyldes det fravalg af statistik-cookies. Du kan ændre indstilling for tilladelse til statitik-cookies her.

Ambitiøs robotautomation hos I. Bergmann A/S

Hør direktør Magnus Bergmann fortælle, hvordan robotautomation har gjort en forskel for virksomheden fra første til nyeste robotcelle i videoen her.

Gradvis automation

Den første robotcelle – en 16 kg KUKA-robot med emnebord og skabeloner, der betjener en Biglia 465 D15 drejebænk – installerede I. Bergmann i 2015. Som med de fleste nye projekter krævede det lidt arbejde at få medarbejderne med på ideen om automation og at få de komplekse emner til at køre som ønsket. Samarbejdet sikrede dog både god uddannelse af medarbejderne og at alle ønsker til robotcellen blev opfyldt – bl.a. at køre med råemner i lag. Fordelene var hurtigt tydelige, og derfor udvidede I. Bergmann også produktionen med deres anden robotcelle i 2018.

Ambitionsniveauet blev skruet op med den næste robotcelle, der består af en 120 kg KUKA-robot med tre forskellige gribertyper, vekselstation, spændestation til skruestikke, kube med 8 nulpunkts-enheder samt ind- og udbånd til emner. Den betjener en Mazak HCN-4000 fræser og kan køre mange forskellige emnetyper med varierende form og størrelse med automatisk skift af gribere og fiksturer. Den vender også emnet i skruestikken for at kunne bearbejde alle sider og kører ubemandet stort set i døgndrift.

FAKTABOKSEN

Med den nyeste løsning havde I. Bergmann brug for en robotcelle til to af deres CNC-maskiner, der kunne håndtere forskellige emnetyper med så kort skiftetid som muligt. Derudover skulle rågods og færdige emner kunne håndteres på flere måder ind og ud af cellen for at sikre fleksibilitet.

I samarbejde med I. Bergmann blev løsning en 70-kg KUKA-robot med tre forskellige gribetyper, to emnevogne med et udvalg af skabeloner, rågodsmagasin, oprettestation, vendeplads, udbånd med mobilt afladebåndsystem samt sikkerhedsafskærmning med adgang via dør.

Robotten håndterer emner ind og ud af en 5-akslet Mazak CV5-500 og en 3-akslet Mazak VCN-430A.

Se alle billederne i galleriet ved at bruge pilene ovenfor

Mulighederne i robotautomation

Med erfaringerne fra de to tidligere automatiseringsløsninger, installerede vi den nyeste celle i 2022 – I. Bergmanns til dato mest fleksible og komplekse robotcelle. Den driftssikre 70 kg KUKA-robot betjener både en Mazak CV5-500 på den ene side og en Mazak VCN-430A på den anden. Den kan håndtere en bred vifte af emnetyper, både klodser, runde emner og plader, og kan hurtigt skifte imellem dem. Det sikrer en enorm fleksibilitet og en optimeret produktion i forhold til spåntider på de forskellige emnetyper i de to maskiner.

Opsætningen er også fleksibel i forhold til emnehåndtering – ud over de to emnevogne, der kørers ind forfra, er der også et rågodsmagasin i midten af cellen, hvor plader og klodser kan sættes op. De færdige emner kan også leveres ud enten på vognene eller via et mobilt båndsystem bagved maskinen, hvor de kan pakkes.

Det gode samarbejde

Magnus Bergmann og QRS har arbejdet sammen siden 2015, hvor deres første celle blev installeret. Samarbejdet bærer præg af høj ekspertise og gensidig tillid, hvor gode, innovative løsninger bliver skabt ved fælles indsats. Det sikrer en driftssikker produktion, der er konkurrencedygtig på et globaliseret marked. Derfor er det heller ikke så underligt, at I. Bergmann allerede er ved at planlægge køb af deres 4. robotcelle.

”Der er rigtig mange, som sælger robotter i Danmark, men ingen når i mål med projekterne som QRS. De forlader ikke projektet før det kører, og du som kunde er tilfreds.”

– Magnus Bergmann, Direktør.

QRS robotcelle, der betjener to forskellige CNC-maskiner på hver sin side, og hvor emner kan håndteres fra emneborde eller reol, og kan leveres ud på bordene eller på et bånd. Cellen har en Kuka KR70 robot.

Om I. Bergmann A/S

Bergmann er en familieejet produktionsvirksomhed i København. Virksomheden blev stiftet i 1982 af Ib Bergmann på Borups Alle, Frederiksberg, men blev i 1990 flyttet til Vanløse, hvor den stadig ligger i dag. Sønnen Magnus Bergmann overtog virksomheden i 2016 efter sin far og har drevet forretningen siden. Firmaet har 12 ansatte, der producerer et stort udvalg af komponenter til forskellige brancher, bl.a. inden for medicinalindustrien, skibe, bådmotorer, jernbaner, m.m. Robotautomation har spillet en afgørende rolle for virksomhedens vækst og konkurrencedygtighed på det danske og internationale marked.

Kontakt os i dag for en uforpligtende snak om dine muligheder, eller læs om flere af vores projekter her!

CVR 28686420

Damsbovej 19
DK-5492 Vissenbjerg

QRS A/S

Tlf.: 7022 1005
E-mail: info@qrs.dk

Følg vores

sociale medier