Kan du ikke se videoen, skyldes det fravalg af statistik-cookies. Du kan ændre indstilling for tilladelse til statitik-cookies her.

MJC Metal fordobler produktiviteten med robotceller

 

MJC Metal er en ambitiøs maskinfabrik med speciale i serieproduktion af alle typer af maskinbearbejdede emner. De har et særligt fokus på kvalitetssikring, og dokumenterer både processor og produktkvalitet i henhold til deres kunders krav. Med dette fokus passer robotautomatisering utrolig godt ind, og det er i dag blevet til adskillige robotceller i produktionen.

Det har vist sig, at robotcellerne ikke kun sikrer kvaliteten af produkterne, men også er blevet en uundværlig forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Produktionschef og medejer, Thomas Juhl, fortæller, at det er helt tydeligt at se i produktivitetsmålingerne af maskinerne, hvilke, der er udstyret med en robot.

På de gode dage, så har vi en produktivitetsmåling på maskinerne med robotter på, der er på + 90%. Af døgnets 24 timer. Det er den tid, hvor spindlerne kører på maskinerne. På alt hvad vi har uden robot, der knokler vi virkelig for at komme op på noget, der minder om 50%.

Det viser altså bare effektiviteten, når der kommer robot på. Det gør en kæmpe forskel.

Vi har en målsætning om, at når vi kigger på hele vores produktion inkl. alle de manuelle maskiner, der vil vi gerne have, at der er 2 timers spindeltid pr 1 times input som løntime. I den afdeling, hvor 7 af vores maskiner er med robot og 2 er uden, der er vi helt oppe og få 2,6 maskintime ud pr. løntime, vi kaster ind.

Sammenligner vi med en afdeling, hvor vi overhovedet ikke har automatisering på, så er vi nede på de 44% i produktivitetsmåling. Så der er ingen tvivl om, at robotautomatisering ændrer hele vores konkurrenceevne markant.

Vi har netop fået en ordre, der førhen var delt mellem produktioner i Danmark og Kina, men nu udelukkende er vores, simpelthen fordi vi også er konkurrencedygtige på prisen som en direkte konsekvens af vores robotautomatisering.”

Robotceller fra QRS

Den første robotcelle, vi leverede, håndterer emner ved et MAZAK Integrex 200 IV bearbejdningscenter. Robotten sørger for at lade maskinen med råemner, og er i stand til at håndtere begge spindler. Når emnet er færdigbearbejdet, aflader robotten maskinen, aflægger de færdige emner på et bord og lader derefter maskinen på ny. For nem adgang til cellen, der den udstyret med et lysgitter, der fungerer som et nødstop, hvis dette brydes.

De efterfølgende 2 celler, vi leverede for 3 år siden, håndterer emner ved 2 MAZAK HQR 200 MSY maskiner. Robotterne scanner indpallerne for rågods, henter herefter råemnet med en råemnegriber, og placerer det på en opretter stationen for at lave et omgreb. Derefter lades maskinen med råemnet, og aflades igen når emnet er færdigbearbejdet. De færdige emner placeres på en udpalle, som en operatør tømmer, når den er fuld. Begge celler er, ligesom den første, udstyret med et lysgitter for nem adgang til cellen. Se videoen af cellerne her.

Alle celler er udstyret med vores brugervenlige HMI styring, der gør det let for enhver at betjene cellen. Du kan se en video om vores HMI styring ved at klikke her.

En god investering

MJC Metal er meget tilfredse med deres robotceller fra QRS, og Produktionschef og medejer, Thomas Juhl, udmærker driftssikkerheden ved cellerne.

”De står aldrig stille, men virker bare. Og så er de nemme at betjene. Vi investerer i øvrigt ikke i robotcellerne, medmindre tilbagebetalingstiden er mellem 6-12 måneder, så jeg synes, det er en rigtig god investering.”

CVR 28686420

Damsbovej 19
DK-5492 Vissenbjerg

QRS A/S

Tlf.: 7022 1005
E-mail: info@qrs.dk

Følg vores

sociale medier